Austrālijas pikelets gatavošanas meisterklase ar fil! Valdu Comber

Vasarsvētku rītā, 23. maijā zintas čakli rosījās savās virtuvēs, lai, sekojot fil! Valdas Comber receptei, pagatavotu Austrālijas tradicionālos “pikelets”.

Valdas meisterklases vadībā mums tapa dažādas “pikelets” versijas:

  • sāļās ar bekonu un sīpoliem, bekonu un olīvēm, vistas girosu un papriku, bekonu, sīpoliem un aso papriku;
  • saldās ar putukrējumu un ogām, putukrējumu un ievārījumu u. c.

Rezultātā visām zintām, kas piedalījās šajā meisterklasē, izdevās ļoti gardas “pikelets”.

Sirsnīgi pateicamies Valdai par jaunas receptes iemācīšanu un dalīšanos ar noderīgiem padomiem!

Pikeletu recepte

Nepieciešamie produkti

  • 2 krūzītes (280g) kviešu vai bezglutēna milti,
  • 4 t/k cepamais pulveris,
  • 1/2 t/k soda (var izlaist),
  • 2 t/k sarīvēta citrona miziņa (var izlaist),
  • 2 lielas olas
  • 2 krūzītes (500ml) rūgušpiens vai piens, kurā iepriekš iejauktas 10 t/k citrona sulas
  • nedaudz sāls
  • 6 ēdamkarotes smalki sagriezts bekons un sīpols (vai olīves, ja vēlas) – tā kā priekš pīrāgu cepšanas,
  • ievārījums (+ saputots saldais krējums, ja vēlas)
  • Eļļa un sviests

Uz pannas apcep sagrieztos bekona gabaliņus un sīpolus. Noliek dzesēties.

Atdala olu dzeltenumus no olu baltumiem. Stingrās putās saputo olu baltumu.

Saputo olu dzeltenumus, pievieno šķipsniņu sāls, rūgušpienu, sarīvētu citrona miziņu, cepamo pulveri, sodu.

Iegūtajā masā iecilā saputotos olu baltumus.

Mīklu sadala divās daļās – no vienas daļas gatavo saldos pikeletus, no otras – sāļās.

Saldie pikeleti

Uz sakarsētas pannas izkausē gabaliņu sviesta, pievieno nedaudz eļļu un ar karoti liek cepties. Tiklīdz parādās gaisa burbulīši, pikeletus pagriež uz otru pusi

Sāļie pikeleti

Mīklā iemaisa apceptos bekona gabaliņus, sīpolus (ja vēlas, var pievienot sasmalcinātas olives, aso papriku)

Cep tāpat kā saldās pankūkas.

Foto: fil! Ārijas Kaņepes 47.c! pagatavotie pikeleti un noformējums

Foto: fil! Sandra Muciniece, 54.c!

Foto: taut! Ilva Putniņa-Vaišļa, 74.c!